"Wy binne Grutsk"

  

Wielervereniging Grutsk Op Fryslân

Na het wielerseizoen 2020 waarbij we vooral te maken hadden met alle maatregelen rondom het corona virus hebben wij  als bestuur van de nieuwe vereniging de voorbije maanden gebruikt om ons te beraden over de toekomst van ons wielerteam waarbij er in mei 2021 is gekozen voor oprichten van een eigen vereniging met daarin de werkgroep, renners en begeleiding van het voormalig “Cycling Team Fryslân. Het belang van het bestaande teamgevoel en een eigen identiteit heeft namelijk altijd voorop gestaan en deze willen we waarborgen binnen de nieuwe vereniging “WV Grutsk op Fryslân” welke gevestigd is in Heerenveen.

De naam van de vereniging is afkomstig van het feit dat wij als bestuur “grutsk” (Friese benaming voor tros) zijn op wat wij tot nu toen te weeg hebben gebracht binnen het Friese wielrennen en dit nog verder willen doorontwikkelingen. Daarnaast zijn wij “grutsk” op wat wij de afgelopen jaren hebben neergezet als team, staf en resultaten. Deze combinatie heeft geleid tot WV Grutsk op Fryslân.

Het vlaggenschip van de vereniging is het Houttec Cycling Team. De renners die uitkomen voor het team zijn  lid bij de vereniging. Op dit moment richt de vereniging zich op deze leden. Echter zullen we wellicht voor het seizoen 2022 ook andere leden gaan waarborgen. Denk hierbij aan de jeugd, wielrenners van laag tot hoog niveau, maar natuurlijk ook donateurs; immers zonder donateurs en sponsoren geen vereniging.

Vragen over de vereniging? Neem gerust contact met ons op

Namens het bestuur  WV Grutsk op Fryslân/ Houttec Cycling Team,

Wim Brander – Voorzitter
Ruben Hoekstra – Secretaris
Hans Aling – Penningmeester
Henk Bos – Commercie
Taeke Oppewal – Commercie en Team management
Melle Poelsma –  Algemeen bestuurslid en ploegleider
Bart Beima – Algemeen bestuurslid en ploegleider

Media

Twee artikelen (Leeuwarden Courant en Friesch dagblad) over de oprichting van de vereniging.

 

 

Onze Sponsoren